Wereldwaterdag@school

Samen met andere organisaties vragen we aandacht voor proper drinkwater voor iedereen en altijd. Zo steunen we de ‘Walk for Water’.

In de periode rond Wereldwaterdag kan je met je school wandelen voor water. Het is een symbolische wandeling die de kilometerslange tocht voorstelt die vele mensen elke dag moeten afleggen om aan water te geraken.

Werk een actie uit waarmee je politici oproept om hun verantwoordelijkheid te nemen en werk te maken van de 6de duurzame ontwikkelingsdoelstelling (SDG 6): tegen 2030 moet iedereen (zonder uitzondering!) directe toegang hebben tot water en sanitaire installaties.

Registreer je actie op www.wereldwaterdagatschool.be.

Een project samen met MOS, Protos, Good Planet en Solidagro.

Bekijk ook:

Kijk eens naar de lessen rond water op Wereldlesidee. Word wateronderzoeker, waterfotograaf of ga op ontdekkingstocht. Er zijn lessen voor de eerste, tweede en derde graad van het lager onderwijs. Ook voor de oudste kleuters is er een les. Kinderen beleven een spannende Wereldwaterdag en ontdekken dat water niet voor iedereen in de wereld vanzelfsprekend is.

Werk rond water met onze themabundel water. Water om te drinken, te wassen, te spelen, water hier en water wereldwijd. Water om zuinig mee om te gaan, water om proper te houden en water voor iedereen. Met onze themabundels heb je alles in handen om water vanuit verschillende invalshoeken te bekijken en er een leerrijk project van te maken.