Wereldwaterdag @school

Samen met andere organisaties vragen we aandacht voor het verborgen of indirect water. Want iedereen is waterdrager!

Als we aan waterdragers denken zien we meteen het beeld van de kinderen en vrouwen in het zuiden, die balancerend met een bidon water op hun hoofd kilometers afleggen over droge vlaktes. Vandaag hebben 844 miljoen mensen nog steeds geen basisdienstverlening voor drinkwater: ze zijn langer dan een half uur onderweg om drinkwater te halen, ze zijn aangewezen op een niet-verbeterde bron zoals een put of een bron waar ook dieren uit drinken, of ze drinken oppervlaktewater uit rivieren, meren of kanalen…

Iedereen waterdrager

Maar jij en ik, ook wij zijn waterdragers! Wij dragen de liters misschien niet op ons hoofd, maar ze zitten verborgen in onze kledij. Ongetwijfeld heb ook jij meerdere katoenen T-shirts in je kast hangen. Bij het maken van één katoenen T-shirt is er gemiddeld 2.700 liter water gebruikt. Met dezelfde hoeveelheid water kan 1 persoon 3 jaar lang drinken.

In de periode rond Wereldwaterdag kan je met je school vanalles doen. We roepen op om (oude) katoenen T-shirts te verzamelen en die te schenken aan een tweedehandswinkel. Zo geef je een T-shirt en geef je om water! 

Registreer je actie op www.wereldwaterdagatschool.be.

Een project samen met MOS, Protos, Good Planet en Solidagro.

Lessen rond dit thema

Op Wereldlesidee vind je lessen rond wat ‘verborgen’ water of indirect water precies is!

lessen voor de eerste graad
lessen voor de tweede én derde graad
klasactiviteit voor de oudste en jongste kleuters:  kinderen gaan op zoek waarom Pikzwartje de kip zo ongelukkig is.