Vacature coördinator Onderzoek & Ontwikkeling

Djapo is een dynamische organisatie die inzet op kinderen en jongeren, voornamelijk binnen het onderwijs. Vanuit Educatie voor Duurzame Ontwikkeling (EDO) versterken we hen, zodat ze bewust, daadkrachtig en met goesting mee vorm kunnen geven aan de samenleving die zij voor ogen hebben.

Onze ambities liggen hoog, zowel inhoudelijk als op vlak van manier van werken. Om die ambities mee waar te maken, zoeken we dé gemotiveerde en getalenteerde kandidaat die de consolidering en versterking van Djapo’s EDO-expertise aanstuurt samen met de Coördinator Ontwikkeling en Praktijk.

Djapo draagt gelijke kansen en diversiteit hoog in het vaandel. Wij werven aan op basis van competenties.

OPDRACHT

 • Als Coördinator Onderzoek & Ontwikkeling (O&O) trek je de evolutie van Djapo richting referentiecentrum voor praktijkgerichte EDO in België en internationaal, waarin de wisselwerking tussen theorie, praktijk en beleid; en werken via, met en door partnerschappen centraal staat.
 • Je geeft leiding aan het O&O team (vijf medewerkers): je coacht, motiveert en ondersteunt het team op vlak van:
  • Praktijkgericht onderzoek en theoretische ondersteuning van de praktijk
  • Ontwikkeling van pedagogische/didactische kaders en methodes
  • Beleidsbeïnvloeding en externe vertegenwoordiging op vlak van onderwijs en ontwikkelingssamenwerking
  • Monitoring, evaluatie, verantwoording, onderzoek, leren en innoveren
 • Als lid van het Management Team ben je mee verantwoordelijk voor het dagelijks beheer, en draag je bij aan de strategie, visie en het beleid van de organisatie; haar positionering en partnerschappen; organisatieontwikkeling; en resource development.

COMPETENTIES EN PROFIEL

 • Je beschikt over voldoende technische kennis en ervaring op vlak van onderwijs en/of EDO; kent het onderwijsveld in Vlaanderen; en beschikt over een netwerk in het onderwijs en/of EDO, in Vlaanderen en/of internationaal, of bent in staat dit uit te bouwen
 • Je kan plannen, coördineren en beheren; een team vanuit een sterke visie aansturen, inspireren en motiveren. Je pakt problemen pragmatisch aan. Je hebt oog voor de dynamiek en werking van een team, en kan hierop inspelen en zo bijdragen aan de versterking van de gehele organisatie.
 • Je werkt onderbouwd, vanuit een open en lerende houding; je werkt en leert graag samen; en je bewandelt ook graag nieuwe, creatieve paden.
 • Je bent in staat een stevig onderbouwd projectdossier uit te schrijven en hebt ervaring met projectmanagement en -rapportering (inclusief budgetbeheer), en het opzetten en beheren van partnerschappen.
 • Je identificeert je met de visie, missie, doelstellingen en waarden van Djapo en draagt die ook uit .

AANBOD

We bieden je een contract van onbepaalde duur, volgens barema L1, PC 329.01, werktijd 100% (80% is bespreekbaar). We nemen relevante beroepservaring mee in de bepaling van de anciënniteit.

We bieden flexibele werkvoorwaarden op maat (plek, tijden) in een dynamische ploeg. Telewerk, fiets en/of openbaar vervoer wordt vergoed. Kantoor in Ortolanenstraat 6, Kessel-lo.

SELECTIEPROCES

Graag ontvangen we je kandidatuur voor 5 oktober. De selectieprocedure zal bestaan uit drie stappen: een screening van je cv en motivatiebrief; een schriftelijke proef; een gesprek met medewerkers en leden van het bestuur. Mail Ilse.Meulemans@djapo.be voor al je vragen, en het indienen van je kandidatuur.