Gedeputeerde Vlaams-Brabant Tie Roefs leest voor uit Gloob & Teo

Vanochtend gebeurde er iets bijzonders in de bibliotheek in Kessel-Lo. De kleuters van BS De Boomgaard in Kessel-Lo werden er verwend met verhaaltjes, drank en slaapmutsjes.

Kleuters bedenken verhaaltjes voor een betere planeet.

In het begin van het schooljaar startten de kleuters, samen met nog 250 andere kinderen uit verschillende scholen in Vlaams-Brabant met het project gesteund door de provincie Vlaams-Brabant, Klimaatneutraal: ‘Doe het licht uit: Pyjamaverhaaltjes voor het slapengaan’.

Djapo ging samen met hen op zoek naar knotsgekke ideeën om beter zorg te dragen voor de planeet: Hoe kan je er voor zorgen dat het openbaar vervoer leuker wordt, wat kan je allemaal doen met overschotten van afval en hoe zorg je er voor dat je verstrooide buurvrouw toch zuinig omspringt met energie? Dit zijn maar enkele vragen waar de kleuters met hun open en curieuze blik op de wereld een te gek antwoord op verzonnen. We bundelden alle ideeën in een te gek prentenboek: ‘Gloob en Teo’s Verhalenboek: Een glijbaanbus, een courgettekrokodil, bloempottoiletten en vele knotsgekke andere uitvindingen voor een fijne planeet’.

Slaapmutsjes en voorlezen.

Om het project af te ronden worden alle kleuters in de bloemetjes gezet met een voorleesmomentje. Vandaag kwam Tie Roefs, gedeputeerde van Vlaams-Brabant zélf voorlezen uit het gloednieuwe boek van Gloob & Teo. Zo konden de kinderen ontdekken hoe hun ideetjes omgetoverd waren in leuke verhaaltjes. Ze hadden allemaal ook een oude t-shirt bij en knutselden daarmee hun eigen slaapmutsjes in elkaar, net zoals hun vriendjes Gloob & Teo dat zouden doen.

Wil je zelf voor je klas, of voor je kinderen thuis de ideeën van het uitvindersduo Gloob & Teo ontdekken?
Je kan het boekje hier bestellen.

Wil je aan de slag met ander materiaal van Gloob & Teo? Dat vind je hier.