Themabundel: lessen over water

panaoramacovers

4 themabundels over water

Water om te drinken, te wassen, te spelen, water hier en water wereldwijd. Water om zuinig mee om te gaan, water om proper te houden en water voor iedereen. Met deze themabundels heb je alles in handen om water vanuit verschillende invalshoeken te bekijken en er een leerrijk project van te maken.

Bestel nu je bundel! En speel in op deze leerplandoelen en lesdoelen.

Water in de wereld

Elke themabundel vertrekt bij de kinderen hier. Hoe gaan zij met water om? Welke problemen en mogelijkheden kennen ze? Nadien maken ze kennis met kinderen wereldwijd. Cynthia uit Namibië (oudste kleuters), Toui uit Laos (eerste graad), Jennifer uit Brazilië (tweede graad) en Mouna uit DR Congo (derde graad) vertellen allemaal over hoe zijn met water omgaan.

Extra lesmateriaal

In elke themabundel vind je een projectontwerper, verhalen over water uit de wereld, werkvormen, link met  kinderrechten. Er is ook een uitneembaar deel met foto’s en illustraties om uit te knippen en op te hangen in de klas. We geven je ook ideeën voor acties en vragen je ten dans met het waterlied ‘Dans de Water wave’.

Een themahoek rond water in je klas maken? In dit filmpje vind je inspiratie.

Nog meer doen

Rond Wereldwaterdag kan je met je school wandelen voor water. Zo’n ‘Walk for Water’ is een symbolische wandeling die de kilometerslange tocht voorstelt die vele mensen elke dag moeten afleggen om aan water te geraken. Zoek je meer informatie of wil je je actie registreren? Dat kan hier.

Bekijk ook:

Themabundel water
Lied en clip Dans de Water wave
Filmpje DIY: een themahoek water in je klas
Werken rond water: juf Sien vertelt
Nascholing water: zin om meer te weten over hoe je een actiegericht project rond water opzet? Wil je het thema water in je klas duurzaam verrijken? In deze nascholing ga je aan de slag met Djapo’s projectontwerper die je stap voor stap naar een actie rond het thema water toeleidt.