Nascholing systeemdenken

Geïnteresseerd in dit product?

DOELGROEP: LEERKRACHTEN SECUNDAIR ONDERWIJS

Duur: 2-3 uur
Prijs: vanaf september 2022 stijgen onze prijzen met 10%. Boek nog snel je nascholing of traject om van het oude tarief te genieten!  

Boek t.e.m. 31 augustus 2022

€240

Boek vanaf 1 september 2022

€264


Deze nascholing geven we zowel op locatie als online. Contacteer ons voor meer info.

In deze nascholing maak je kennis met het concept ‘systeemdenken’ of ‘denken in verbanden’. Dit helpt jou als leerkracht om complexe thema’s rond duurzame ontwikkeling te onderzoeken samen met de jongeren uit jouw klas.

Inzicht in complexe thema’s
Jongeren gaan op zoek naar samenhang, visualiseren de onderlinge verbanden en creëren zelf nieuwe inzichten op basis van losse eindjes informatie. Op die manier zijn ze erg betrokken bij het leerproces doordat ze zelf de informatie structureren tot betekenisvolle gehelen.

Werkvormen en actuele situaties
Tijdens deze kennismaking passen de deelnemers zelf zoveel mogelijk werkvormen toe die je kan toepassen tijdens je lessen. We vertrekken vanuit actuele situaties die meteen de link leggen met realistische duurzaamheidsvraagstukken.

Zin in meer? Vraag een verdiepingssessie waarin je zelf werkvormen bedenkt die systeemdenken stimuleren, toegepast op zelfgekozen thema’s. Of kies voor een coaching.

Bekijk ook:

Initiatie filosoferen
Initiatie systeemdenken
Meer voor het secundair onderwijs

Geïnteresseerd in dit product?

  • Vul onderstaand formulier in en dan nemen wij contact met je op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.