Stage bij Djapo: Birgit vertelt

Birgit Schier, studente 3 BaLO – UCLL Heverlee, deed haar profileringsstage bij Djapo. Ze ontwikkelde nieuwe lessen voor Wereldlesidee, rond de Week van het Bos.

“Ik had een aantal redenen om voor Djapo te kiezen. Het lesmateriaal sprak mij enorm hard aan en duurzaamheid vind ik ook erg belangrijk. Dus ging ik op zoek naar een manier om dit met mijn klas te delen. Tijdens andere stages had ik gemerkt dat het uitwerken van materiaal dat leerlingen aanzet om leerinzichten te verwerven, me echt boeit. Djapo leek me dé plaats waar ik mijn ambitie van leerkracht in spé en materiaalontwikkelaar kon samenbundelen.”

“Bij Djapo kreeg ik veel vrijheid om zelf een project uit te werken. Mijn ervaring van vorige stages, kwam hier goed van pas. De collega’s van Djapo leerden me aan de slag gaan met systeemdenken en creatief denken. Dit gebruik ik nog altijd in de klas. Het zijn manieren die kinderen ertoe aanzetten om het onderste uit de kan te halen als het gaat over creativiteit en denkvermogen. De focus op zaken als duurzaamheid en creativiteit zorgen bij Djapo steeds voor inventief materiaal.  Ik vond het ook zeer fijn dat de projecten die je uitwerkt bij Djapo echt gebruikt worden. Het maakt je echt fier op het materiaal dat je maakt.”

“Ik vind deze stage een aanrader voor andere toekomstige leerkrachten. Je leert nieuwe manieren om leerlingen te leren omgaan met duurzaamheid en je leert zelf motiverend materiaal maken. En je kan steeds rekenen op de hulp van een ervaren team. Dat is echt zeer fijn! “