Haal de SDG-kar naar je school of evenement

Heel wat steden en gemeenten willen inzetten op de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen en willen op een laagdrempelige en kant-en-klare manier materiaal rond de SDG’s aanbieden. Dat kan nu.

Op een actieve, begrijpbare en plezierige manier aan de slag met de SDG’s

In opdracht van de Provincie Oost-Vlaanderen ontwikkelde Djapo de SDG-kar, waarop de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen stuk voor stuk uitgelegd staan in een gemakkelijk te begrijpen taal, op maat van kinderen. Aan de hand van een leuk hinkelspel krijgen de deelnemers informatie en concrete tips om hun steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld.

Krijg je de video hierboven niet te zien? Dan heb je de cookies niet of slechts gedeeltelijk aanvaard. Accepteer alle cookies om de video toch te bekijken. statistics, marketing

Haal de SDG-kar naar je evenement

De kar kan gratis ontleend worden door steden en gemeenten, bijvoorbeeld voor mondiale evenementen, in het cultuurcentrum of in de bib. Of ga er op school mee aan de slag en breng aan de hand van het lessenpakket voor de 2e en 3e graad lager onderwijs de SDG’s in de klas!

Het concept voor de SDG-kar werd bedacht door de Arteveldehogeschool, binnen de bacheloropleiding Sociaal Werk. Djapo werkte de kar verder uit en ontwikkelde het educatieve luik, met een lessenpakket voor de tweede en derde graad van het lager onderwijs.

De SDG-kar is een samenwerking van de Provincie Oost-Vlaanderen, Arteveldehogeschool, De Belgische Ontwikkelingssamenwerking en Djapo.

Wil je de kar ontlenen? Dat kan via de dienst Mondiale Solidariteit van de Provincie Oost-Vlaanderen