Schrijf een nieuw verhaal met afval

Gratis educatief aanbod rond duurzaam afval- en materialenbeheer in opdracht van Fost Plus

Afval heeft meer levens dan je denkt. Met ‘Ik zie wat jij niet ziet’ presenteert Djapo in opdracht van Fost Plus en met de steun van het Vlaamse Gewest een educatief aanbod voor het secundair onderwijs om actiegericht aan de slag te gaan rond duurzaam afval- en materialenbeheer.

Door actiegericht te werken creëer je als leerkracht betrokkenheid en maak je jongeren nieuwsgierig naar het thema. Je leert hoe je hun creatief en kritisch denkvermogen aanwakkert, zodat ze gaandeweg ontdekken dat ze deel uitmaken van een groter geheel waarbinnen hun gedrag een positieve invloed kan hebben. Leer meer over wat we met het project willen bereiken.

Het aanbod is gratis en bestaat uit lesvoorbereidingen, een nascholing en een coachingstraject met collega-leerkrachten. Op die manier word je van begin tot eind ondersteund om de optimale leercontext rond dit duurzaamheidsvraagstuk te creëren. ‘Ik zie wat jij niet ziet’ is geschikt voor alle graden van het secundair onderwijs en afgestemd op de eindtermen.

Benieuwd hoe we dit project concreet aanpakken? Lees de verhalen van IMI Roosdaal en Athena Drie Hofsteden uit Kortrijk. Heb je interesse om zelf een nascholing te volgen of deel te nemen aan een traject? Contacteer ons voor een kennismakingsgesprek.