De Samentekening. Klassen gezocht!

Hoe zou het zijn om 1 werkvorm samen met verschillende klassen in Vlaanderen te doen? Dat vragen wij ons af, dus starten we met een experiment.

Samen met kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar, verspreid over heel Vlaanderen, maken we ‘De Samentekening’, een werkvorm uit onze Methode Creatief Denken. De klassen bedenken samen een idee om meer seizoensgroenten- en fruit te eten. Dat idee stellen ze visueel voor.

De kinderen uit de klas van meester Klaas van De Verwondering in Ruddervoorde, West-Vlaanderen hebben de eerste ideeën bedacht. De tekening vertrekt binnenkort naar de provincie Antwerpen. We zoeken nu nog 3 klassen uit Limburg, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant om hierop verder te bouwen. Zo wordt de Samentekening een Samenverhaal, een ware estafette in creatief denken.

Groenten en fruit van dichtbij

Een wortel van dichtbij en boontjes van ver weg? Bloemkool in juni en aardbeien in december? Bessen die we zelf plukken en ananassen in een vliegtuig. Er is zoveel keuze als het over eten gaat! En vaak kiezen we ver weg, terwijl er dichtbij zoveel lekkers is.

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat iedereen meer seizoensgroenten- en fruit gaat eten? Een denkoefening die we samen met verschillende klassen willen doen.

Dit doen we door een tekening te laten rondgaan in vijf verschillende klassen in Vlaanderen. De eerste klas begint met een idee te visualiseren, de volgende klas werkt hierop verder, enzoverder. Het resultaat wordt één grote visualisatie.

We zoeken:

  • vijf klassen uit de derde graad lager onderwijs, telkens uit een andere provincie. Momenteel zoeken we nog een klas in de provincies Limburg, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant.
  • kinderen en leerkrachten die het fijn vinden om eens anders te denken en willen meewerken aan een creatief project.

Interesse?

Mail naar info@djapo.be en we nemen contact met je op. Als je geselecteerd bent, brengen we de tekening tot bij jou in de klas en leggen we je uit hoe je deze werkvorm kan doen. We komen jullie interviewen, maken foto’s en brengen verslag uit op onze website en Facebookpagina.