Duurzaamheidsuitdagingen

Geïnteresseerd in dit product?

Doelgroep: secundair onderwijs

Prijs: volgens offerte

Wil je samen met je leerlingen of de hele school werken rond een duurzaamheidsuitdaging? Wil je anders kijken, denken en doen rond dit thema? Zoek je een nascholing of een project op maat? We bekijken graag wat we voor je kunnen doen.

Djapo wil kinderen en jongeren leren om zelf bewuste keuzes te maken voor een duurzamere samenleving. Dat willen we samen met jou doen. Zo combineren we denkvaardigheden zoals systeemdenken, creatief denken, filosoferen en actiegericht werken met duurzaamheidsthema’s zoals klimaat, water, migratie, grondstoffen…

Duurzaamheid is een complex begrip dat voortdurend evolueert. We vinden het belangrijk dat kinderen en jongeren zelf leren denken. We focussen niet alleen op kennis, maar ook op de vaardigheden die hen in staat stellen om zelf informatie te verkennen, onderzoeken en in vraag te stellen.

EDO – Educatie voor Duurzame ontwikkeling – gaat niet enkel om het overbrengen van kennis, maar om het aanleren van manieren om er zelf mee aan de slag te gaan.

Zoek je meer informatie? Wil je hierrond werken? Zoek je een andere invulling van je mondiale week? Wil je een actueel thema of schooloverschrijdend project anders benaderen? Contacteer Djapo.

Geïnteresseerd in dit product?

  • Vul onderstaand formulier in en dan nemen wij contact met je op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.