Nascholing systeemdenken

Geïnteresseerd in dit product?

Doelgroep: leerkrachten kleuter- en lager onderwijs

Duur: 2-3 uur
Prijs: vanaf september 2022 stijgen onze prijzen met 10%. Boek nog snel je nascholing of traject om van het oude tarief te genieten!  

Boek t.e.m. 31 augustus 2022

€240

Boek vanaf 1 september 2022

€264


Deze nascholing geven we zowel op locatie als online. Contacteer ons voor meer info.

In deze nascholing maak je kennis met het concept ‘systeemdenken’ of ‘denken in verbanden’. Dit helpt jou als leerkracht om complexe thema’s rond duurzame ontwikkeling begrijpbaar te maken voor (jonge) kinderen.

Inzicht in complexe thema’s
Kinderen gaan op zoek naar samenhang, visualiseren de onderlinge verbanden en creëren zelf nieuwe inzichten op basis van losse eindjes informatie. Kinderen zijn erg betrokken bij het leerproces doordat ze zelf de informatie structureren tot betekenisvolle gehelen.

Werkvormen en verhalen
Tijdens deze kennismaking passen de deelnemers zelf zoveel mogelijk werkvormen toe, geschikt voor de jongste kleuters tot en met de 3de graad van het lager onderwijs.

We vertrekken vanuit verhalen (voor verschillende leeftijdsgroepen), die ons meenemen naar een prikkelende fantasiewereld en meteen de link leggen met realistische duurzaamheidsvraagstukken.

Waar komen al onze spullen vandaan en welke impact heeft hun oorsprong op de mensen en op onze planeet?

Je kan kiezen voor een initiatie of voor een verdieping. Je kan ook een nascholing op maat aanvragen, specifiek voor leerkrachten kleuter-, lager of secundair onderwijs.

Geïnteresseerd in dit product?

  • Vul onderstaand formulier in en dan nemen wij contact met je op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.