Nascholing ontwikkeld i.s.m. BOS+

Geïnteresseerd in dit product?

Doelgroep: leerkrachten, leerkrachtenteams lager onderwijs

Duur: 2-3 uur
Prijs: vanaf september 2022 stijgen onze prijzen met 10%. Boek nog snel je nascholing of traject om van het oude tarief te genieten!  

Boek t.e.m. 31 augustus 2022

€240

Boek vanaf 1 september 2022

€264

Deze nascholing geven we zowel op locatie als online. Contacteer ons voor meer info.

Waarvoor hebben we bossen nodig, welke impact hebben ze op ons en op onze planeet? Waarom spelen zoveel sprookjes zich af in het bos? Wat hebben bossen te maken met klimaatverandering? En hoe denken de mensen aan de andere kant van de wereld daarover?

In deze nascholing ga je systeemdenken rond het thema bos en kan je nadien zelf aan de slag in je klas. Kinderen gaan d.m.v. systeemdenken op zoek naar samenhang, visualiseren de onderlinge verbanden en creëren zelf nieuwe inzichten op basis van losse eindjes informatie. Ze zijn zo erg betrokken bij het leerproces doordat ze zelf de informatie structureren tot betekenisvolle gehelen.

Dit helpt jou als leerkracht om complexe thema’s rond duurzame ontwikkeling begrijpbaar te maken voor kinderen.

Tijdens deze nascholing pas je zelf zoveel mogelijk werkvormen toe. We focussen op het belang van bos en bomen hier en elders, nu en vroeger. We vertrekken vanuit verhalen die ons meenemen naar een prikkelende fantasiewereld en meteen de link leggen met realistische duurzaamheidsvraagstukken.

Geïnteresseerd in dit product?

  • Vul onderstaand formulier in en dan nemen wij contact met je op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.