nascholing creatief denken

Geïnteresseerd in dit product?

Doelgroep: leerkrachten kleuter-, lager en secundair onderwijs

Duur: 2-3 uur
Prijs: vanaf september 2022 stijgen onze prijzen met 10%. Boek nog snel je nascholing of traject om van het oude tarief te genieten!  

Boek t.e.m. 31 augustus 2022

€240

Boek vanaf 1 september 2022

€264


Deze nascholing geven we zowel op locatie als online. Contacteer ons voor meer info.

Kinderen van vandaag moeten leren omgaan met de uitdagingen van morgen. Hiervoor zullen ze al hun creativiteit moeten gebruiken. Want voor fenomenen als de klimaatverandering of de voedselcrisis is er geen kant-en-klare oplossing.

Creatief denken: een vaardigheid

In deze nascholing maak je kennis met de vaardigheid ‘creatief denken’. Vaardig worden in creatief denken betekent oefenen in het aanpakken van problemen en in het keuzes kunnen maken voor een duurzame samenleving.

Met creatief denken willen we kinderen stimuleren om nieuwe ideeën te genereren. Dit doen we met werkvormen die onze blik op de wereld verruimen, door doelgericht te denken over problemen, of juist heel flexibel elementen te combineren.

Theorie, werkvormen en praktijkvoorbeelden

Djapo biedt een theoretisch kader aan met een brede waaier aan werkvormen waarmee je aan de slag kan in de klas. Tijdens deze kennismaking pas je zelf zoveel mogelijk werkvormen toe. Er zijn werkvormen voor de jongste kleuters tot en met de derde graad van het lager onderwijs.

We vertrekken vanuit verhalen (voor verschillende leeftijdsgroepen), die ons meenemen naar een prikkelende fantasiewereld en meteen de link leggen met realistische duurzaamheidsvraagstukken.

Verheug je alvast op een deel theorie, met vooral veel inspirerende werkvormen, stuk voor stuk gekruid met praktijkvoorbeelden!

Je kan kiezen voor een initiatie of voor een verdieping. Je kan ook een nascholing op maat aanvragen, specifiek voor leerkrachten lager onderwijs of leerkrachten kleuteronderwijs.

Geïnteresseerd in dit product?

  • Vul onderstaand formulier in en dan nemen wij contact met je op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.