Ga aan de slag met projectmatig werk

Meer tijdswinst, meer betrokkenheid van je leerlingen


Doelgroep: lager onderwijs
Vorming: € 450 (leerkrachten en schoolteams) of € 600 (derden) voor 3 uur begeleiding
Traject: meerdere contactmomenten, offerte op maat


Wat is het fijn om met je leerlingen een tijdje rond één thema of project te werken! Want net omdat ze het onderwerp vanuit verschillende hoeken belichten, leren ze op een dieper niveau en zijn ze meer betrokken en geïnteresseerd. Toch voelen sommige leerkrachten er zich nog wat onwennig bij. Want hoe zorg je ervoor dat verschillende vakken en lesactiviteiten passen binnen het thema? Vraagt dat niet veel werk?

Goed nieuws: projectmatig werken is niet alleen reuzeleuk, maar kan je ook tijd besparen. Graag advies over hoe je dat aanpakt? Boek een vorming of traject ‘Projectmatig werk’.

Wat kies ik: een vorming of een traject?

Zoek je een begeleider die de schoolcontext grondig leert kennen en een traject op maat uitstippelt? Iemand die niet alleen methodieken en kaders aanreikt, maar bij wie je ook regelmatig terecht kunt voor vragen en feedback? Dan is een traject iets voor jou. Extra voordeel: we komen op vraag zelfs live in de klas coachen, tijdens een co-teachingsmoment.Ben je op zoek naar praktische tips en handvaten waarmee jijzelf of je team daarna zelfstandig aan de slag kan? Boek dan een vorming.Gebruik je het thema ‘Projectmatig werk’ graag als rode draad voor je pedagogische studiedag? Fijn! We bekijken samen met jou hoe je de studiedag kan invullen en welke topics je aan bod kan laten komen. Neem contact met ons op.

Organiseert jouw school een themadag voor je leerlingen rond klimaat, kinderrechten, participatie of SDG’s? We komen graag op school langs voor een demosessie met jou en je leerlingen. Zo leer je al doende hoe EDO je schoolwerking verrijkt en maak je kennis met onze manier van werken.Waarom samenwerken met Djapo?

Djapo ziet de school als een veilige oefenplaats waar kinderen en jongeren kunnen leren om bewuste keuzes te maken.  We bekijken samen met leerkrachten en scholen uit het kleuter-, lager en secundair onderwijs en met studenten en docenten uit de lerarenopleiding hoe zij in de klas kunnen omgaan met maatschappelijke thema’s zoals racisme, armoede en klimaatverandering:

  • We ontwikkelen pedagogische kaders, lesmethodes en kant-en-klaar lesmateriaal.
  • We organiseren coaching, procesbegeleiding en vormingen.
  • We ondersteunen organisaties, bedrijven en overheden die een educatief aanbod voor scholen zoeken.

Daarnaast denken we mee na over het onderwijsbeleid en voeden we vanuit onze praktijkervaring de nieuwste wetenschappelijke inzichten rond Educatie voor Duurzame Ontwikkeling (EDO), wereldburgerschapseducatie en denkonderwijs. Die mix van theorie en praktijk geeft ons een unieke en verbindende stem binnen het onderwijsveld.