Maak je eigen Goedzak!

Een Goedzak is een alternatief voor wegwerpzakjes voor bijvoorbeeld groenten of fruit. Je kan ze ook gebruiken om een geschenkje in te stoppen. Herbruikbare zakjes om zelf te maken zijn er in verschillende soorten en maten. Wij leggen je stap voor stap uit hoe je een Goedzak kan naaien van oude gordijnen of kan vingerhaken uit dikke wol of oude T-shirten.

Goedzak uit gordijnstof

In dit filmpje zie je hoe je een Goedzak uit gordijnstof kan maken. Met het stappenplan om dit herbruikbare zakje te maken heb je zo een Goedzak klaar. Je kan de zakjes personaliseren met je eigen logo of label. Of print ons kaartje met meer uitleg en knoop het aan de Goedzak.

Goedzak uit wol of oude T-shirten

Vingerhaken is in! Deze Goedzak haak je in een mum van tijd uit wol of repen stof, bijvoorbeeld geknipt uit oude T-shirts.

Extra:

stappenplan Goedzak
logo Goedzak Djapo
kaartje  met meer informatie om aan de Goedzak te hangen

Nog meer voorbeelden:

Wil je experimenteren met andere materialen of je tasje liever knopen of breien? Wil je heel snel je favoriete T-shirt omtoveren in een draagtasje? Zoek op ‘herbruikbaar tasje’ en ‘zelf maken’. Dit zijn een aantal voorbeelden van zelfgemaakte tasjes voor je groenten en fruit:

een gehaakt tasje van Mara Maakt
een stroptasje van Ma Vie en Vert
een tasje uit een t-shirt, zonder te naaien van Doe mij maar Uiensoep
een geknoopt tasje van Hilde Haakt

Bekijk ook:

Meer over Goedzak!
Goedzak naar de Warmste Week
Meer over Djapo
Duurzame keuzes maken in de kleuterklas met Gloob & Teo
Duurzame keuzes maken in de lagere school
Duurzame keuzes maken in het secundair onderwijs