Lessen Migratie

Migratie en vluchtelingen, thema’s die ongetwijfeld ook in jouw klas ter sprake komen. Download onze lessen voor kleuters en kinderen van de lagere school.

Bezoek voor Gloob & Teo

Gloob & Teo krijgen bezoek van Elena. Elena heeft geen thuis en komt daarom bij Gloob en Teo wonen. Kleuters onderzoeken wat er nodig is om van je huis een thuis te maken. Ze richten een hoekje in met alles wat een thuis nodig heeft en denken na over wat zij alvast kunnen doen om nieuwkomers in hun klas, sportclub, dorp of stad te helpen om zich thuis te voelen.

Maak de ‘t’ van een huis een thuis?

Wat maakt van een huis een thuis? En is een thuis altijd verbonden aan een plek? Ziet elke thuis er hetzelfde uit?
Zou jij verhuizen voor een betere thuis? In de eerste graad verken je samen met je kinderen de begrippen ‘thuis’ en ‘verhuizen’ en leren ze argumenten en tegenargumenten geven.

In de tweede graad kijk je binnen in de slaapkamers van kinderen over de hele wereld en ga je door creatief te denken op zoek naar de eigenschappen die een huis moet hebben om een thuis te worden.

Rania uit Syrië

Kinderen uit de derde graad maken kennis met Rania, een meisje dat haar thuis in Syrië achterlaat om een nieuwe thuis te zoeken in Europa.

Download de lessen:

Thuis met Gloob en Teo, voor oudste kleuters
1 dak + 4 muren = 1 huis, voor eerste graad
Maakt de ‘t’ van een huis een thuis? voor tweede graad
Maakt de ‘t’ van een huis een thuis? voor derde graad

Bekijk ook:

Wereldlesidee , gratis downloadbare lessen en activiteiten
Gloob & Teo, de wereld duurzamer maken met kleuters