Kostbare kost

Wist je dat van al het voedsel dat gekweekt en geproduceerd wordt ergens onderweg zo’n 30% verloren gaat? En wist je dat er bij cateringservice op scholen elke dag gemiddeld 180 gram eetbaar voedsel per leerling in de vuilnisbak belandt? Vind jij ook dat dat beter kan?

Samen met MOS maakten we dit lesmateriaal rond voedselverlies.

KOSTBARE KOST = MINDER VOEDSELVERLIES

Kostbare kost zet je op weg naar minder voedselverlies op school. Naast achtergrondinformatie krijg je inspirerende voorbeelden uit de praktijk en concrete acties om met de leerlingen, het schoolteam én de schoolomgeving aan de slag te gaan.

LESMATERIAAL VOOR KLEUTER-, LAGER en SECUNDAIR ONDERWIJS

Hoe maak je je leerlingen bewust van het probleem? Hoe meet je het voedselverlies op school? Kan de refterindeling zorgen voor minder voedselverspilling? Wat vang je aan met kliekjes? Wat kunnen partners in de schoolomgeving betekenen? Hoe maak je een wormenbak? En wat is het nut van kippen op school?

Voedsel is kostbaar, zowel sociaal als ecologisch en economisch. Het is tijd om voedselverlies te vermijden en voedselresten te herwaarderen, ook op school!

GA METEEN AAN DE SLAG

Je kan het lesmateriaal downloaden op Klascement:

voor het kleuteronderwijs

voor het lager onderwijs

voor het secundair onderwijs

Bekijk ook:

Nog meer downloadbaar lesmateriaal rond duurzaamheidsthema’s
Ons aanbod voor het basisonderwijs
Ons aanbod voor het secundair onderwijs
Ons aanbod voor partners
Meer over Djapo