Ga verder naar de inhoud

Wist je dat van al het voedsel dat gekweekt en geproduceerd wordt ergens onderweg zo’n 30% verloren gaat? En wist je dat er bij cateringservice op scholen elke dag gemiddeld 180 gram eetbaar voedsel per leerling in de vuilnisbak belandt?

Dat kan beter! Zet de stap naar minder voedselverlies op school en ga aan de slag met Kostbare Kost, educatieve pakketten voor kleuteronderwijs, lager en secundair onderwijs. Naast achtergrondinformatie krijg je inspirerende voorbeelden uit de praktijk en concrete acties om met de leerlingen, het schoolteam én de schoolomgeving aan de slag te gaan.

Klaar voor actie?

In opdracht van MOS

Meer methodieken zoals deze

Dierenwelzijn in de klas

Alle niveau's
Les

Ga in de klas aan de slag rond dierenwelzijn met de lessen van Oog in oog van Dierenwelzijn Vlaanderen! De leerlingen worden zich bewust van het belang van dierenwelzijn en van de verantwoordelijkheid die ze zelf kunnen opnemen in hun omgang met dieren.

Waterbundel 'Wat een soep!'

Lager
Les

Plasticsoep, wasda?! Samen met je leerlingen uit de tweede graad onderzoek je hoe plastic afval ons water vervuilt en wat de gevolgen zijn voor mens, dier en natuur.

Audioverhaal 'In de ban van suiker'

Lager
Lerarenopleiding
Verhaal (+ les)

Maak kennis met Adelina, de 11-jarige dochter van een suikerrietboer in Paraguay.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's. 

Inschrijven op de nieuwsbrief