Klein maar groots bezoek: Gloob en Teo komen aan uit Sri Lanka

Geïnteresseerd in dit product?

Wat een fijne dag vandaag op Djapo, eentje waar we met heel het team reikhalzend naar uit hebben gekeken: De gloednieuwe Gloob & Teo handpopjes zijn eindelijk toegekomen. Deze versie is weliswaar slechts een eerste prototype: Er moeten nog een paar kleurtjes aangepast worden en Teo’s mond mag nòg vrolijker, maar toch we zijn er nu al best fier op!

De popjes worden uiteraard niet zomaar in één of andere fabriek gemaakt: We werken voor deze productie samen met La Pachamama, een producent van popjes die er prat op gaat dat hun producten 100% fair trade gemaakt worden: Volledig handgemaakt, de stoffen zijn 100% handgeweven duurzame katoen met milieuvriendelijke kleurstoffen en de naaisters krijgen een eerlijk loon en veilige werkomstandigheden.

Hoewel, veilig? Door deze samenwerking wordt nog maar eens pijnlijk duidelijk wat voor desastreuze impact het veranderende klimaat kan hebben in het Zuiden. De streek in Sri Lanka waar de naai-ateliers van La Pachamama zich bevinden werd eind mei getroffen door vreselijke overstromingen en aardverschuivingen. Zeker 180 mensen lieten het leven en een half miljoen mensen verloren hun huis. Meer dan 40 werknemers van het naai-atelier die Gloob&Teo-popjes maakt liggen momenteel in het ziekenhuis. De Sri Lankanen vrezen een uitbraak van het gevaarlijke dengue-virus door al het vervuilde water.

Er loopt momenteel een crowdfunding op justgiving.com/crowdfunding/Lanka-Kade-Appeal om de streek er terug bovenop te helpen. Veel kinderen van werknemers van La Pachamama kunnen niet meer terug naar school omdat de gebouwen verwoest zijn.

En de popjes? Als alles goed gaat mogen we de eerste levering verwachten in de eerste week van september.

Geïnteresseerd in dit product?

  • Vul onderstaand formulier in en dan nemen wij contact met je op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.