Kinderen Ontdekken de Kosmos met Juf Jacqueline

Inspirerende omgeving in de klas van juf Jacqueline

Inspirerende omgeving in de klas van juf Jacqueline

Ik ben Jacqueline, juf (zeg maar coach) van het 1ste graadsklasje van Kosmos, een school in het Nachtegalenpark Antwerpen.
Een jonge school met een volledige kleuterschool en een lagere school in de groei.
Ik sta in Klas 1, bekend als de Grote Beer, en die bestaat uit 35 leerlingen. Gelukkig bestaat het concept co-teaching. Deze is bij ons op school al aardig ingeburgerd. Onze klas heeft dan ook twee (juffen/)coaches. En internationaal bovendien (Joëlle is van Antwerpen en ik, Jacqueline, ben Nederlandse)
Onze school staat in het Nachtegalenpark. Een omgeving die inspireert: onderste boven in bomen hangen, kriebelbeesten zoeken en onderzoeken, buitenlessen (veel WO, maar ook rekenen of schrijven), tijdens de pauzes zwerfafval oprapen en in de vuilnisbak doen (of bij een project over het milieu, meenemen en het verwerken tot onderdelen tijdens een toonmoment)
Doorheen de school werken we per jaar twee projecten uit en in de klas meerdere. Vaak komen de kinderen met ideeën. Soms geven wij het aan omdat iets op dat moment speelt in de wereld. Ideeën die vaak met het milieu te maken hebben.
Je ziet het park, de ligging, de school, de visie: het inspireert.