Kerst

KERSTKAART DJAPO opzet
‘Lieve planeet, ik wens jou een zalige kerst en een gezond en gelukkig nieuwjaar.’
Met kerst zijn we extra attent en sturen we elkaar de beste wensen. Laten we dat ook eens doen voor onze planeet. Want al die uitgebreide maaltijden en cadeautjes kunnen fantastisch lekker en fijn zijn, ze zorgen wel voor een grotere ecologische voetafdruk tijdens deze periode.

Ideetjes voor de kerstmarkt

Organiseer je een kerstmarkt op school of in de klas? Ga dit jaar voor een duurzaam aangeklede kerstmarkt!

Wat dacht je van een kerstboom van boeken, rendieren van kurk of een tafeltje van lege wijndozen?

Ideetjes voor duurzame cadeautjes

Op je kerstmarkt kan je ook cadeautjes verkopen van gerecycleerd materiaal.  Zoals bijvoorbeeld kaarsjes van restjes kaarsvet, kerststerren van puzzelstukjes of takken en tover je oude fietsband om in een vaasje.

Een witte kerst kan ook een groene kerst zijn! 

Denk ook eens na over de kilometers inpakpapier waar je cadeautjes mee verpakt. Of de overschotjes van de uitgebreide kerstdis!
Bij Djapo willen we anders kijken, denken en doen, ook naar Kerst. Hier vind je inspiratie om eens anders, groener naar Kerstmis te kijken!

De feesttafel nog feeërieker maken? Met deze betoverende drijvende kaarsjes is dat zo gepiept!

Krijg je de video hierboven niet te zien? Dan heb je de cookies niet of slechts gedeeltelijk aanvaard. Accepteer alle cookies om de video toch te bekijken. statistics, marketing

Meteen aan de slag

De ideeën kan je eenvoudig downloaden en je kan meteen aan de slag. En alvast van ons: een zalige kerst en een gelukkig, duurzaam nieuwjaar.

Bekijk ook:

Nog meer DIY
Wereldlesidee
Goedzakjes voor de Warmste Week: witte zakjes voor een groenere Kerst!