Kan een extra tussenstop je sneller op je bestemming brengen?

De Esdoorn in Borgerhout wilde graag een Wereldschool zijn, maar hoe zouden ze dat invullen? In een een nascholing rond duurzaamheid legde collega Ann die vraag voor aan een deel van het team, een kernteam.

Nu denk je misschien: waarom geen nascholing met het hele team? De school koos ervoor om een tussenstop te nemen. Meteen na de nascholing ging het kernteam aan de slag: ze maakten een workshop voor het hele leerkrachtenteam. Zo werd de volgende personeelsvergadering én interactief én met een grote betrokkenheid van het team.

Een extra tussenstop kan je dus sneller op je bestemming brengen. Het kernteam moest zich de materie dan wel eerst zelf eigen maken en daarna naar de collega’s brengen. Maar net hierdoor werd de school zelf meer eigenaar van dit proces om werk te maken van een Wereldschool volgens hoe zij het zagen.

Wil je ook meer eigenaarschap in je klas of school? Zoek je concrete tools en inspiratie om rond Educatie Duurzame Ontwikkeling te werken? Boek een gratis gesprek met Djapo. Een tussenstop die je veel stappen kan doen zetten!