Ga verder naar de inhoud

Gouden Weken

De Gouden Weken zijn intussen een gekend begrip in de onderwijswereld. Heel wat leerkrachten maken werk van goede klasafspraken en een fijn klasklimaat. Nog op zoek naar tips?

Gemeenteraadsverkiezingen 2024

Klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen? Maak je leerlingen bewust van de stem die ze kunnen laten horen. In deze les onderzoeken en brainstormen de leerlingen van de tweede en derde graad over ideeën voor een kindvriendelijke gemeente.

Week van de Fair Trade

Van 2 t.e.m. 12 oktober

Wil je je leerlingen kleuter- of lager onderwijs op een laagdrempelige manier laten kennismaken met eerlijke handel? Met deze lessen prikkel je de nieuwsgierigheid en kritische geest van je klas!

Week van het Bos

Van 6 t.e.m. 13 oktober

Wat een heerlijke tijd! De lucht wordt wat frisser, de bladeren dwarrelen langzaam van de bomen ... Een ideaal moment om met je klas de pracht van onze bossen te ontdekken! Ga aan de slag met deze acht boeiende lessen voor kleuter- en lager onderwijs en ontdek samen met je leerlingen hoe belangrijk onze bomen zijn.

Halloween

Halloween en duurzaamheid: een ongewone combinatie? Niet als je aan de slag gaat met deze lessen. Maak een wandeling in het bos of duik in je kleerkast en maak Halloween een klein tintje groener.

Dag van de Rechten van het Kind

20 november

Wil je je leerlingen laten kennismaken met hun rechten als kind? Met onze lessen zet je hen niet alleen aan het denken, je maakt ook de tongen los en plant een zaadje voor een constructief klasgesprek.

Sinterklaas, kerst en andere feestdagen

Op zoek naar lessen die de feestdagen nieuw leven inblazen? Ga oud speelgoed herstellen met Gloob en Teo of laat je leerlingen lager onderwijs filosoferen over de vraag 'Wat is een cadeau?'. Interessante en warme klasgesprekken gegarandeerd!

Gepubliceerd op 6 september 2024

Meer inspiratie en nieuws van Djapo

Waarom investeren in de Gouden Weken?

Woordje uitleg
7 augustus 2024

De Gouden Weken staan bijna voor de deur! Tijdens die eerste drie tot zes weken van het schooljaar leren je leerlingen elkaar en jou kennen of pikken jullie de draad weer op na een lange zomer. Het ideale moment dus om de basis te leggen voor een positief klasklimaat. Maar wat is dat precies: een open en positief klasklimaat? En wat is de impact op de groepsvorming? Een woordje uitleg.

“Onze leerlingen ontpopten zich tot heuse wetenschapsonderzoekers”

In de praktijk
5 augustus 2024

Vorig schooljaar nam VBS Sleutelhof uit Rumst deel aan het Europese COSMOS-project. De focus van dat project: hoe maak je wetenschapsonderwijs maatschappelijk relevanter? Directrice Tine Hendrickx en leerkracht Sarah Herman vertellen hoe hun leerlingen van de 3de graad uitgroeiden tot heuse onderzoekers!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's. 

Inschrijven op de nieuwsbrief