nascholing filosoferen

Geïnteresseerd in dit product?

Doelgroep: leerkrachten lager onderwijs

Duur: 2-3 uur
Prijs: vanaf september 2022 stijgen onze prijzen met 10%. Boek nog snel je nascholing of traject om van het oude tarief te genieten!  

Boek t.e.m. 31 augustus 2022

€240

Boek vanaf 1 september 2022

€264

Deze nascholing geven we zowel op locatie als online. Contacteer ons voor meer info.

Wie is de baas over het water? Kan je je huidskleur afwassen?

Tijdens deze nascholing maak je kennis met de vaardigheid filosoferen. Verwacht je aan een beknopt theoretisch kader maar nog meer een hele reeks werkvormen en activiteiten waarmee je in de klas aan de slag kan. Hoe leer je je kinderen bijvoorbeeld argumenten te geven of standpunten te verkennen? Je oefent samen tal van inspirerende werkvormen op maat van je graad en leert zo nieuwe denkpistes te verkennen.

Geen filosofisch gesprek zonder een prikkelende denkvraag: hoe herken je een sterke filosofische vraag en hoe bedenk je er zelf één?

Vervolgens verzamel je aan de hand van concrete lesmaterialen denkstof voor een filosofisch gesprek.

Tot slot leer je de tips and tricks van een filosofisch gespreksleider: deze keer weet jij als leerkracht het antwoord ook niet. Welke knepen je wel onder de knie moet hebben ervaar je tijdens een heus filosofisch gesprek.

Doordenken op prikkelende vragen leert kinderen hun gedachten onder woorden te brengen en te luisteren naar elkaar. Zo ontwikkelen ze een eigen waardenkader, wat hen helpt keuzes te maken voor een duurzame samenleving.

Je kan kiezen voor een initiatie of voor een verdieping. Je kan ook een nascholing op maat aanvragen, specifiek voor leerkrachten kleuter-, lager of secundair onderwijs. Je kan je rond deze vaardigheid ook laten coachen.

Geïnteresseerd in dit product?

  • Vul onderstaand formulier in en dan nemen wij contact met je op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.