Iedereen waterdrager

Wist je dat je op dit moment water draagt?

Om één T-shirt te maken is 2.700 liter water nodig. Door een T-shirt te dragen, draag je dus ook honderden liters kostbaar water! Water dat niet meer beschikbaar is als drinkwater voor mensen die het hard nodig hebben. Vandaag leven nog steeds 1 op 10 mensen zonder schoon, drinkbaar water.

Heb je T-shirts liggen die je niet meer draagt?

Breng ze op 22 maart, Wereldwaterdag naar de tweedehandswinkel en geef ze een tweede leven. Doen we dat met z’n allen, dan sparen we al snel miljoenen liters water. Registreer je actie alvast op Wereldwaterdag@school.

In je klas werken rond het thema water?

Kijk eens naar de lessen rond water op Wereldlesidee. Ontdekt wat “verborgen water” of indirect water juist is! Er zijn lessen voor de eerste, tweede én derde graad van het lager onderwijs. Ook voor de oudste en jongste kleuters is er een les. Kinderen gaan op zoek waarom Pikzwartje de kip zo ongelukkig is.

Werk rond water met onze themabundel water. Water om te drinken, te wassen, te spelen, water hier en water wereldwijd. Water om zuinig mee om te gaan, water om proper te houden en water voor iedereen. Met onze themabundels heb je alles in handen om water vanuit verschillende invalshoeken te bekijken en er een leerrijk project van te maken.

Bekijk ook:

Meer downloadbaar lesmateriaal op Wereldlesidee
Wie we zijn en wat we doen