Leren van maatschappelijke uitdagingen: boek een gesprek

Djapo organiseert gratis online gesprekken. Een op een (jij mag een collega meebrengen). Samen bekijken we hoe je concreet in je klas of school werk kan maken van een duurzame wereld. We onderzoeken welke vragen, noden en dromen je hebt, hoe jij ons kan inspireren en wat wij voor jou kunnen betekenen. 

Leren van maatschappelijke uitdagingen

Djapo legt de link tussen maatschappelijke uitdagingen en onderwijs, meer specifiek via Educatie voor Duurzame Ontwikkeling. Die link is een wisselwerking:
• Onderwijs maakt ons vaardiger om met maatschappelijke uitdagingen om te gaan.
• Maatschappelijke uitdagingen zijn een relevante context om in en van te leren.

De kinderen / jongeren in je klas geven mee vorm aan een duurzame samenleving. Tegelijk komen heel wat maatschappelijke uitdagingen je klas binnen. Een duurzame samenleving vormgeven is allesbehalve een gemakkelijke opdracht.

Hoe kan je dat precies doen? Wat doe je al? Welke problemen ervaar je? Welke kansen zie je? We maken graag tijd vrij om dat samen te bekijken.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Zoek je bijvoorbeeld begeleiding om rond een maatschappelijk thema te werken? Wil je met je team stappen zetten? Wil je meer aandacht besteden aan zelfstandig en kritisch denken of aan systeemdenken? Wil je schoolbreed werk maken van burgerschap of kinderrechten?

Of zoek je manieren om te werken rond het verkennen van gevoelens en de meningen van leerlingen? Rond fake news, het onderscheid tussen feiten en meningen? Onze aanpak en heel veel van onze werkvormen zetten kinderen en jongeren aan het denken en laten hen de wereld vanuit een ander perspectief bekijken. Ook al in de kleuterklas.

Tijdens het gesprek bekijken we jullie vragen en noden. Geven we advies, tools en inspiratie.

Hoe werkt het?

Klik op ‘Reserveer je plek!’ en vul alle gegevens in. We nemen snel contact met je op en plannen een gesprek in. Vermeld je eventuele vragen, dan koppelen we je meteen aan onze specialist op dat vlak. Breng gerust een collega mee. Het gesprek is gratis en vrijblijvend.