Een fijn leven in een gezonde gemeente

Iedereen heeft recht op een fijn leven op een gezonde planeet.
Alle kinderen hebben recht op een fijn leven in een gezonde gemeente.

In oktober zijn het gemeenteraadsverkiezingen. Is jouw gemeente kindvriendelijk? Wordt er goed voor de aarde en voor de mensen gezorgd? Is er voldoende plaats om te spelen, om elkaar te leren kennen? Kan je er op een fijne manier samenleven?

Djapo maakte een charter, een memorandum en een lesbrief om werk te maken van het recht op een fijn leven in een gezonde gemeente, waarin mensen zorgen voor de aarde en voor elkaar.

Ben je kandidaat bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen?

Djapo nodigt je uit om het recht op een fijn leven op een gezonde planeet de komende legislatuur ter harte te nemen. Onderteken het charter, lees het memorandum en vind er punten voor je partijprogramma en gemeentelijk beleid.

Zoek je ideeën en inspiratie om werk te maken van het recht op een fijn leven in een gezonde gemeente? Download en lees het memorandum.
Wil je echt mee werk maken van het recht op een fijn leven in een gezonde gemeente? Onderteken het charter online.
Wil je laten zien dat jij werk maakt van een fijn leven in een gezonde gemeente? Download, print en onderteken het charter Djapo en hang het op een zichtbare plaats.

Laat kinderen mee nadenken

Wil je weten wat er nog ontbreekt en waar het beter kan? Laat kinderen in je gemeente op school, tijdens de kindergemeenteraad, tijdens een evenement,… mee nadenken over hun toekomst. Djapo maakte een lesbrief voor de tweede en derde graad lager onderwijs.

Kinderrechten en actie!

Kinderen onderzoeken daarbij wat er nodig is voor een fijn leven in een gezonde gemeente. Ze gaan op zoek naar fijne plekken in hun gemeente en pluizen uit met welke kinderrechten er al rekening wordt gehouden en waar het nog beter kan. Ze bedenken acties om de gemeente duurzaam te maken en zoeken uit hoe ze politici kunnen benaderen en overtuigen van het belang van een fijn leven in een gezonde gemeente.

Ongetwijfeld word jij straks ook aan de tand gevoeld. Of misschien zit er wel een gemeentegedicht of een kunstwerk in je brievenbus? Want naast onderzoeken, ontdekken en bedenken, nodigen we de kinderen ook uit om actie te ondernemen.

Bekijk ook:

Ons aanbod voor steden en gemeenten