Skip to content

Veilig en duurzaam omgaan met batterijen

Lager
Secundair
Les

Met het lessenpakket van Bebat denk je samen met je leerlingen uit het lager of secundair onderwijs na over veilig en duurzaam gebruik van batterijen en over het belang van het sorteer- en recyclageproces.

Ontwikkeld door Djapo

Tweede leven

Wist je dat een lege batterij nog boordevol grondstoffen zit? Die kunnen we gebruiken om bijvoorbeeld brillen, gieters, pannen of fietsonderdelen te maken. Precies daarom is het zo belangrijk dat we batterijen correct sorteren en recycleren.

Wil je je leerlingen hierover graag meer leren? Duik in het gratis lesaanbod van Bebat. Je leerlingen ontdekken niet alleen hoe batterijen werken en waarom ze gerecycleerd moeten worden. Ze worden ook gestimuleerd om kritisch en creatief na te denken, waardoor de bewustwording rond het thema groeit.

Interessant voor jouw klas?

Aussi en français? Bien sûr!

Leerkrachten die werken in Wallonië kunnen aan de slag met de Franse vertaling van de lessen.

In opdracht van Bebat

Meer methodieken zoals deze

Prentenboek '(H)eerlijke bananentaart'

Kleuters
Lager
Lerarenopleiding
Prentenboek

Gloob wil een bananentaart maken. Maar op de bananenplantage ontmoet hij Maila, die erg zwaar moet werken. Durven zij en haar vrienden voor zichzelf op te komen?

Kapot Goed! Over het herstel van elektr(on)ische apparaten

Lager
Les

Waarom belanden zoveel elektr(on)ische apparaten onnodig op de vuilnisbelt? Het Kapot Goed lesmateriaal voor de derde graad lager onderwijs is speciaal ontworpen om kinderen en jongeren te inspireren en te sensibiliseren rond het herstel van elektr(on)ische apparaten.

Waterbundel 'Wat een soep!'

Lager
Les

Plasticsoep, wasda?! Samen met je leerlingen uit de tweede graad onderzoek je hoe plastic afval ons water vervuilt en wat de gevolgen zijn voor mens, dier en natuur.