Skip to content

Kostbare Kost

Alle niveau's
Les

Hoe meet je het voedselverlies op school? Kan de refterindeling zorgen voor minder voedselverspilling? Wat vang je aan met kliekjes? Zoek het uit met Kostbare Kost van MOS!

ontwikkeld door Djapo

Wist je dat van al het voedsel dat gekweekt en geproduceerd wordt ergens onderweg zo’n 30% verloren gaat? En wist je dat er bij cateringservice op scholen elke dag gemiddeld 180 gram eetbaar voedsel per leerling in de vuilnisbak belandt?

Dat kan beter! Zet de stap naar minder voedselverlies op school en ga aan de slag met Kostbare Kost, educatieve pakketten voor kleuteronderwijs, lager en secundair onderwijs. Naast achtergrondinformatie krijg je inspirerende voorbeelden uit de praktijk en concrete acties om met de leerlingen, het schoolteam én de schoolomgeving aan de slag te gaan.

Klaar voor actie?

In opdracht van MOS

Meer methodieken zoals deze

Dierenwelzijn in de klas

Alle niveau's
Les

Ga in de klas aan de slag rond dierenwelzijn met de lessen van Oog in oog van Dierenwelzijn Vlaanderen! De leerlingen worden zich bewust van het belang van dierenwelzijn en van de verantwoordelijkheid die ze zelf kunnen opnemen in hun omgang met dieren.

Prentenboek 'Feest in het bos'

Kleuters
Lager
Lerarenopleiding
Prentenboek

Moet elk cadeau nieuw en hip zijn? Zet je leerlingen aan het denken met dit prentenboek.

Waterbundel 'Een zee van mogelijkheden'

Kleuters
Les

Leer samen met je kleuters meer over het watergebruik in je eigen omgeving en in die van kinderen wereldwijd.