Skip to content

Kapot goed! Lesmateriaal voor bovenbouw basisonderwijs (groep 7 & 8)

Over reparatie van elektr(on)ische apparaten

Lager
Les

Heb je je ooit afgevraagd waarom zoveel elektr(on)ische apparaten onnodig op de vuilnisbelt belanden? Het is tijd om bewustzijn te creëren en verantwoordelijkheid te nemen voor onze omgang met deze kostbare apparaten. Ontdek Kapot Goed! een lespakket in samenwerking met het Europees project Sharepair dat speciaal is ontworpen om kinderen en jongeren te inspireren en te sensibiliseren rond het belang van reparatie van elektr(on)ische apparaten.

Wat zit er in het lespakket?

Het lespakket zit boordevol waardevolle informatie, interactieve lessen en boeiende activiteitenfiches. Deze activiteiten kunnen dienen als prikkelende introductie, verdieping of als uitbreiding van het lespakket.

  1. Inhoudelijke en didactische achtergrondinformatie
  2. Twee kant-en-klare lessen
  3. Drie activiteitenfiches om je verder te verdiepen


Weet je niet goed waar je het lesmateriaal kan inzetten? Het sluit naadloos aan bij andere initiatieven op school, zoals inzamelacties voor mobieltjes en andere elektronische apparaten, projecten rond afvalbeheer, de organisatie van een Repair Café op school en andere lessen en activiteiten gericht op duurzaamheid, consuminderen en circulaire economie.

“Oude smartphones herstellen in plaats van weggooien? Dat vind ik een goed idee, want het milieu is belangrijk. En het kost minder geld om een oude smartphone te herstellen dan een nieuwe te kopen.”

Leerling 5de leerjaar Basisschool Don Bosco Heverlee tijdens de proeflessen van Kapot goed!

Leg je liever je eigen puzzel?

Wil je liever aan de slag met de aparte lessen en activiteiten? Je kan ze hier één-voor-één downloaden.

Wist je dat ...

De lessen van Kapot Goed zowel voor België als Nederland en voor lager en secundair onderwijs ontwikkeld zijn én beschikbaar zijn in 2 extra talen: Frans en Engels.

Meer methodieken zoals deze

Dierenwelzijn in de klas

Alle niveau's
Les

Ga in de klas aan de slag rond dierenwelzijn met de lessen van Oog in oog van Dierenwelzijn Vlaanderen! De leerlingen worden zich bewust van het belang van dierenwelzijn en van de verantwoordelijkheid die ze zelf kunnen opnemen in hun omgang met dieren.

Poster 'Gelukkig 2030'

Alle niveau's
Materiaal

Geef de SDG's een zichtbare plek op school.

Make your thinking visible

Alle niveau's
Webinar

Visual thinking tools stimulate and support a specific thinking process and make it visible. Find out more about them.