Elke les is een avontuur

Ken je dat gevoel? Je zit met een vraag en je geraakt er niet uit. Je zoekt naar een oplossing maar in je hoofd blijft het maar rondjes draaien. Soms is het niet meer dan een vluchtige gedachte, soms lig je er nachten wakker van. En dan neem je wat afstand. Of je bekijkt het van een andere kant. En dan is het er. Niet noodzakelijk dé oplossing, of hét inzicht, maar wel dat speciale gevoel omdat je er even anders naar gekeken hebt.

Anders kijken, denken en doen voor een duurzame wereld. Dat wil Djapo stimuleren. Zodat kinderen en jongeren die wereld mee vorm kunnen geven.

Zo kan je kritische vragen stellen bij de klimaatverandering, wat afstand nemen als je over de waterproblematiek nadenkt, verbanden zoeken bij voedselverspilling , meer dan één oorzaak en gevolg vinden van sociale onrechtvaardigheid en creatief kijken naar eerlijke handel.

Djapo zet daarom in op systeemdenken, creatief denken en filosoferen-kritisch denken, vaardigheden die we belangrijk vinden bij de uitdagingen van morgen.

We willen dat kinderen en jongeren bewuste en duurzame keuzes kunnen maken, met aandacht voor de planeet en alle bewoners.

Jij bent daarin een belangrijke schakel. Als leerkracht, als school, als gemeente. We staan klaar om samen met jou te kijken, te denken, te doen.