EDO traject

Doelgroep: ambtenaren steden en gemeenten

Prijs: volgens offerte

Djapo ondersteunt ambtenaren die Educatie Duurzame Ontwikkeling (EDO) een meer centrale plaats willen geven in hun stad of gemeente. Samen met hen en de scholen werken we een traject uit rond EDO en mondiale vorming.

Op die manier kan er structureel en duurzaam gewerkt worden aan EDO met een aanbod voor elke leeftijd, van de kleuters tot en met het zesde leerjaar.

Belangrijk in dit traject is het gesprek met alle partners: gemeente, Djapo en scholen. Andere sleutelwoorden zijn: langetermijnaanpak, horizontale betrokkenheid en zichtbaarheid in de gemeente.

Werken rond EDO met kleuter

Zo kan je rond EDO werken met Gloob & Teo, twee wereldreizigers met een blik op morgen. Ze nemen kinderen uit het kleuteronderwijs mee op reis rond de wereld. Ze dagen hen uit om kritische vragen te stellen, creatieve antwoorden te verzinnen en … feest te vieren. Met Gloob & Teo zijn ze in goed gezelschap.

Werken rond EDO voor de lagere school

Wil je het thema water in de kijker zetten? Iets doen in je gemeente rond fair trade of voeding? Is er een ander duurzaamheidsthema dat jouw gemeente belangrijk vindt? We bekijken graag hoe we samen met jou en de kinderen in je gemeente de wereld op punt kunnen zetten.

Interesse? Stuur je vraag naar: info@djapo.be