Djapo is duurzame held van de stad Leuven

Djapo is verkozen tot duurzame held van de stad Leuven. En daar zijn we heel blij mee! Duurzame helden zijn personen of organisaties die bijdragen aan duurzame ontwikkeling. Djapo won de prijs in de categorie partnerschappen. Iedere Leuvenaar kon Duurzame Helden nomineren en erop stemmen. Uit de 33 genomineerden koos het stadsbestuur vijf winnaars.

“De stad selecteerde vijf lokale Duurzame Helden 2020: één voor elke pijler van duurzame ontwikkeling (mens, planeet, welvaart, vrede en partnerschap). De Duurzame Helden krijgen van ons om te beginnen een welverdiende pluim voor hun inspirerende, duurzame realisaties. Daarnaast zetten we hun ‘heldendaden’ nog een jaar lang in de kijker”, stelt schepen van mondiaal beleid Lies Corneillie. “We vragen hen ook om de Leuvenaars mee te inspireren tot lokale duurzame acties die passen in een mondiale agenda. Onze acties in Leuven dragen immers bij aan oplossingen voor wereldwijde uitdagingen. Er is hier geen rechtvaardigheid zonder mondiale rechtvaardigheid en vice versa.”

De Duurzame Helden dragen elk op hun manier hun steentje bij aan duurzame ontwikkeling. Tegelijkertijd laten ze de Leuvense inwoners proeven van een internationaal verbindend verhaal: hun acties in Leuven dragen bij aan oplossingen voor mondiale uitdagingen. “We willen hen met deze actie in de kijker zetten en anderen aanmoedigen om mee hun schouders te zetten onder wereldwijde duurzame ontwikkeling”, aldus Corneillie.

Duurzame Helden maakt deel uit van de Week van de Duurzame Gemeente en past in ‘Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling’ met 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen of SDG’s.

Meer informatie:

 De Duurzame Helden van de stad Leuven