Dikketruiendag: test onze nieuwe les op LessonUp

  • Welke verbanden zijn er tussen natuur of biodiversiteit en de klimaatopwarming?
  • Kan je idee├źn bedenken voor acties of oplossingen?

In deze les ga je met je leerlingen creatief denken aan de hand van de werkvorm ‘Onhaalbaar haalbaar’. Op die manier kan je een vastgeroeste mening of idee loslaten om nieuwe denkpistes te verkennen. De kinderen vertrekken van een op het eerste gezicht onhaalbaar of moeilijk te realiseren idee. Vervolgens denken ze na hoe ze dit idee kunnen aanpassen en verbeteren om het haalbaar(der) te maken.

Dit is een interactieve les. Hebben je leerlingen een eigen gsm of tablet in de klas? Dan kan je digitaal en interactief aan de slag. Je maakt dan best een gratis account aan op LessonUp. Geen gsm of tablet? Je kan ook met wisbordjes werken en de les op bord projecteren.

Deze nieuwe les vind je op LessonUp, een platform met digitale en interactieve lessen, die je meteen kan geven in je klas. Djapo test dit platform, omdat we onze lessen meer interactief willen maken.

Heb je vragen of opmerkingen bij deze les? Ondervind je problemen? Stuur een bericht naar info@djapo.be. We sturen je zo snel mogelijk een antwoord en gaan graag met jouw feedback aan de slag.

Bekijk ook:

Meer downloadbaar materiaal
Meer over creatief denken
Methode creatief denken: een boek met theorie, werkvormen en lessen
Ons aanbod voor het basisonderwijs
Meer over Djapo