Composteren en recycleren met Gloob & Teo

Samen met Gloob & Teo gingen we in basisscholen in Leopoldsburg composteren en recycleren. Een pilootproject waarin we de milieudienst van de gemeente en leerkrachten van de basisscholen ondersteunden in het opzetten van acties rond composteren en recycleren.

Zo kwamen Gloob & Teo als klaspoppen op bezoek en brachten ze hun boek Feest in het Bos mee. Omdat elke school een andere beginsituatie had, organiseerden we sessies op maat, met steeds een andere insteek. Dat ging zowel over het gebruik van natuurlijke materialen in plaats van industriĆ«le materialen als over natuurlijke kringlopen.

Leerkrachten kwamen tijdens een nascholing meer te weten over onze denkvaardigheden. In de klassen zelf deden we workshops ‘Feest in het bos’.  Dat was in elke school de opstap voor het genereren van nieuwe ideeĆ«n, bijvoorbeeld voor de aanleg een duurzame speelplaats op school of het nadenken over het belang van een bloemenweide of insectenhotel.

In de school Ondersteboven werden er een wilgenhut en een modderkeuken gebouwd en organiseerden we een modderdag. Naast activiteiten in de modderkeuken konden de kinderen schilderen met modder, een moddermedaille maken en was er een moddermemory en een wellness. Gloob & Teo kwamen op bezoek en maakten er samen met de kinderen een superleuke modderdag van.