Actief Burgerschap en Fablab+

Het Competentiemodel Actief Burgerschap van het Stedelijk Onderwijs Antwerpen is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Stedelijk Onderwijs Antwerpen en Djapo.

De publicatie bevat leerdoelen voor de leerlingen i.f.v. hun actief-burgerschapsontwikkeling. De doelen zijn voor elke leeftijdsgroep uitgewerkt waardoor ze als consistente groeilijnen fungeren van het kleuter- tot en met het secundair onderwijs.

“Djapo legt de nadruk op transversale vaardigheden die kinderen en jongeren nodig hebben om zich te ontwikkelen tot open en flexibele individuen die mee hun schouders onder de samenleving kunnen zetten. Door elkaar te inspireren vonden we samen de cruciale kennisluiken, vaardigheden en attitudes die we in ons Stedelijk Onderwijs willen versterken bij onze leerlingen om hen te ondersteunen in hun zelfontwikkeling tot actieve burgers. We kijken dan ook tevreden terug op de samenwerking!”
Jeroen Lauwers, projectmanager Actief Burgerschap

Naast het Competentiemodel Actief burgerschap faciliteert Stedelijk Onderwijs Antwerpen ook de samenwerking tussen Djapo en Fablab+ in de stad.

Bekijk ook:

Meer over Djapo