Climate games in Oostkamp

Op een dag zat er een brief van de burgemeester in de brievenbus van alle vierde leerjaren in Oostkamp. Dat het niet zo goed gaat met de planeet: de aarde warmt op en dat heeft gevolgen voor de hele wereld. Of de kinderen het zagen zitten om 100 uitdagingen te doen om de aarde te helpen? En of ze dat zagen zitten! Alle scholen deden mee. Of hoe je samen met je gemeente de wereld op punt kan zetten.

“Onze juf Caroline vertelde er over in de kring. Er was een brief van de burgemeester om iets voor het klimaat te doen. We wilden allemaal wel meedoen. Een aantal kinderen hadden nog wat vragen: ‘Wat is dat dan precies? Wat doe je dan allemaal?’ We dachten dat we met onze klas de 100 uitdagingen moesten doen, maar toen zei onze juf dat het met alle klassen van Oostkamp samen was. Dat zagen we zeker zitten.”

Nina

Van een kledingswap, een bezoek aan de fietsbibliotheek, tot een spel rond windmolens. Van een kunstwerk uit afval, koken met seizoensgroenten tot een verhaal over een zieke aarde. In totaal waren er 100 acties voor een gezondere planeet. Welke acties dat zoal waren, lees je hier.

(c)Gemeente Oostkamp

Want hoe meer acties, hoe beter voor het milieu, voor het klimaat en onze toekomst. Het project laat zien hoe je samen met de brede schoolomgeving kan werken aan een duurzamere wereld.

Climate games is een project met de steun van de gemeente Oostkamp en Provincie West-Vlaanderen.

Meer over dit project lees je in de reportage Climate Games in magazine PUNT.