Wereldwaterdag

22 maart is het Wereldwaterdag. Deze lessen maken er een bijzondere dag van.

We weten allemaal al dat we zuinig moeten omspringen met het water dat uit de kraan komt. Maar we verbruiken bijna 70 keer meer water door de kleren die we dragen, het voedsel dat we eten en de spullen die we kopen. Dat is indirect water. In onze nieuwe lessen rond Wereldwaterdag staan we stil bij het verbruik van dat indirect water.

Ga met je kleuters op zoek naar wat kippen en bloemen nodig hebben om blij te zijn en beleef een spannende Wereldwaterdag.

Ben je leerkracht eerste graad en wil je graag met je leerlingen denken en doen rond water in de klas? Je kinderen denken na over hun dagelijks waterverbruik en ontdekken dat je water nodig heb om een T-shirt te laten 'groeien'.

Kinderen van de tweede en derde graad ontdekken in een carrousel hoe katoenproductie voor grote droogtes zorgt. Ze bedenken met een werkvorm Creatief Denken een onhaalbare regel om het probleem op te lossen en gaan op zoek naar manieren om die regel toch realistisch te maken.

Deze lessen rond het thema ‘water’ sluiten aan op Wereldwaterdag maar kan je ook op andere momenten tijdens het schooljaar geven.

Verder vind je hier ook nog oudere lessen die volledig in het teken van water en waterverspilling staan.