Ga verder naar de inhoud

Thema's

Onderwijsniveaus

Types aanbod

Vaardigheden

Leerdomeinen

196 resultaten gevonden

Hoe integreer je kinderrechten in je klas- en schoolwerking?

Lerarenopleiding
Vorming

Hoe praat je met leerlingen over kinderrechten? Hoe gebruik je het thema om je lessen en projecten te verrijken? Tijdens deze vorming krijgen student-leerkrachten een theoretisch kader, inspirerende tips en praktijkverhalen aangereikt.

Een spin voor je ouders (Gloob en Teo)

Kleuters
Lerarenopleiding
Les

Hoe kan je mama of papa in de bloemetjes zetten? Gloob en Teo hebben een prachtidee: een spin als cadeau! Ben je benieuwd hoe je iemand blij kan maken met een spin? Ontdek met je oudste kleuters de denkspin van Gloob en Teo.

Webinar: Zet je gemeente op punt

Alle niveau's
Vorming

Werk maken van een duurzame gemeente doe je niet alleen. Ook scholen vormen een belangrijke partner. Wat kan je als ambtenaar doen om scholen te betrekken en te ondersteunen? Ontdek het in dit webinar.

Nieuw vak op school?

Secundair
Begeleiding

Introduceert jouw school binnenkort een nieuw vak of een nieuwe richting, maar weten jullie nog niet precies hoe jullie die gaan invullen? Djapo werkt stap-voor-stap en samen met jou naar een concrete invulling.

My paper life - lesmap bij documentaire Vida Dena

Secundair
Lerarenopleiding
Educatief materiaal

Ontdek het meeslepende verhaal van een Syrische familie die de turbulentie van hun thuisland ontvlucht en in hartje Brussel terecht komt. In de documentaire 'My Paper Life' van Vida Dena krijg je een intieme inkijk in hun migratieverhaal. Breng het thema migratie tot leven in je klas met deze lesmap voor de tweede graad secundair onderwijs.

Webinar: Een werelddoel op je smoel

Kleuters
Vorming

Wil je rond de SDG’s werken in je kleuterklas? Dat kan met Gloob en Teo, twee klasfiguren die de kinderen helpen om duurzame handelingen te herkennen en de wereld kritisch te onderzoeken.

Sí aan Yasuní, ja voor de natuur

Lager
Les

In de zomer van 2023 stemden de Ecuadoranen massaal tegen het ontginnen van aardolie in het Amazonewoud … en ze wonnen deze historische zaak! Onderzoek samen met de leerlingen hoe de bevolking zijn stem liet horen en wat dit teweeg bracht. Laat je leerlingen van het tweede of derde leerjaar zelf ideeën bedenken om hun stem ook te laten horen over (klimaat)onrecht.

Webinar: Systeemdenken voor wereldburgerschapseducatie

Lager
Vorming

Een webinar voor leerkrachten lager onderwijs. Ontdek waarom systeemdenken een sleutelvaardigheid is om je kinderen te laten groeien tot wereldburger. Verken en ervaar verschillende werkvormen die je kinderen actief verbanden en perspectieven laten onderzoeken.

Vorming Creatief denken

Lager
Secundair
Lerarenopleiding
Vorming

Hoe help je leerlingen omgaan met maatschappelijke uitdagingen waarvoor geen pasklaar antwoord bestaat? Laat hen op school oefenen in creatief denken en stimuleer hen om nieuwe denkpistes te verkennen. Ontdek meer in deze vorming.

Laat je stem horen!

Secundair
Lerarenopleiding
Les

De klimaatcrisis, waarvan de gevolgen nu wereldwijd voelbaar zijn, kan verlammend werken. In deze les ontdek je hoe de Ecuadorianen het heft in eigen handen namen en naar de stembus trokken: ze stemden tegen oliewinning in het Yasuní park. Laat je leerlingen reflecteren over stemkracht en bedenk samen verschillende manieren om als jongere je stem te laten horen over klimaatonrecht.

Webinar: Alles wat je zegt ben je zelf!

Lager
Secundair
Vorming

Hoe ga je als leerkracht om met verschillende standpunten, waarden, overtuigingen die naar boven komen in de klas? Verken welke begeleidershouding bijdraagt tot een open gesprek rond complexe thema’s en welke werkvormen je hierbij kunnen ondersteunen.

Hoe filosoferen met leerlingen?

Alle niveau's
Vorming

Wil je kinderen en jongeren leren omgaan met maatschappelijke uitdagingen, dan focus je als (toekomstige) leerkracht best niet alleen op kennisdeling. In deze vorming ontdek je hoe je leerlingen tijdens een filosofisch gesprek vaardig maakt in kritisch en zelfstandig denken.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's. 

Inschrijven op de nieuwsbrief