Ga verder naar de inhoud

Wist je dat van al het voedsel dat gekweekt en geproduceerd wordt ergens onderweg zo’n 30% verloren gaat? En wist je dat er bij cateringservice op scholen elke dag gemiddeld 180 gram eetbaar voedsel per leerling in de vuilnisbak belandt?

Dat kan beter! Zet de stap naar minder voedselverlies op school en ga aan de slag met Kostbare Kost, educatieve pakketten voor kleuteronderwijs, lager en secundair onderwijs. Naast achtergrondinformatie krijg je inspirerende voorbeelden uit de praktijk en concrete acties om met de leerlingen, het schoolteam én de schoolomgeving aan de slag te gaan.

Klaar voor actie?

In opdracht van MOS

Meer methodieken zoals deze

Audioverhaal 'In de ban van suiker'

Lager
Lerarenopleiding
Verhaal

Maak kennis met Adelina, de 11-jarige dochter van een suikerrietboer in Paraguay.

Kapot Goed! Lesmateriaal bovenbouw voortgezet onderwijs

Secundair
Les

Ga met je leerlingen aan de slag rond het herstel van elektrische en elektronische apparaten met het gratis lesmateriaal van Djapo en Sharepair.

Prentenboek 'Bloem'

Kleuters
Lager
Lerarenopleiding
Verhaal

Teo krijgt een bloem van Gloob. Maar de volgende ochtend lijkt Bloem erg ziek. Hoe kunnen Gloob en Teo haar weer beter maken?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's. 

Inschrijven op de nieuwsbrief