Ga verder naar de inhoud

Wist je dat van al het voedsel dat gekweekt en geproduceerd wordt ergens onderweg zo’n 30% verloren gaat? En wist je dat er bij cateringservice op scholen elke dag gemiddeld 180 gram eetbaar voedsel per leerling in de vuilnisbak belandt?

Dat kan beter! Zet de stap naar minder voedselverlies op school en ga aan de slag met Kostbare Kost, educatieve pakketten voor kleuteronderwijs, lager en secundair onderwijs. Naast achtergrondinformatie krijg je inspirerende voorbeelden uit de praktijk en concrete acties om met de leerlingen, het schoolteam én de schoolomgeving aan de slag te gaan.

Klaar voor actie?

In opdracht van MOS

Meer methodieken zoals deze

Deplastify the planet

Secundair
Educatief materiaal
Djapo ontwikkelt in het kader van het Erasmus+ project ‘Deplastify the planet’ lesmateriaal rond single use plastics. Leerlingen uit…

L'école comme espace de pratique

Alle niveau's
Theorie

Comment l’Education au Développement Durable contribue-t-elle à la qualité de l’enseignement ?

Prentenboek 'Spetterpret'

Kleuters
Lager
Lerarenopleiding
Verhaal

Daan en Teo willen in de plassen springen. Maar Daan heeft geen regenlaarzen! Vinden Daan en Teo een oplossing?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's. 

Inschrijven op de nieuwsbrief