Ga verder naar de inhoud

Genoeg verspild!

Lager
Lerarenopleiding
Les

Wist jij dat er per jaar 1,3 miljard ton voedsel wordt weggegooid? Dat is het gewicht van 125 000 000 olifanten! Met interessante weetjes prikkelt deze les leerlingen rond het thema voedselverspilling. De leerlingen denken na over de manier waarop zij voedsel verspillen en bedenken oplossingen. Dat doen ze met behulp van creatief denken.

Maak snel een account om alles te downloaden

Lesdoelen

  • De leerlingen ontdekken dat er veel voedsel wordt verspild.
  • De leerlingen vertellen in eigen woorden wat voedsel verspillen is.
  • De leerlingen bedenken ideeën om minder voedsel weg te gooien of te verspillen.

Vaardigheden

  • Actiegericht denken
  • Creatief denken
  • Kennis opbouwen
  • Oplossingsgericht denken

Eindtermen

Lager

Mens en maatschappij

MM 1.23 De leerlingen tonen zich in hun gedrag bereid om in de eigen klas en school zorgvuldig om te gaan met afval, energie, papier, voedsel en water.

MM 1.24 De leerlingen kunnen met concrete voorbeelden uit hun omgeving illustreren hoe mensen op positieve, maar ook op negatieve wijze omgaan met het milieu.

MM 1.26 De leerlingen tonen respect en zorg voor de natuur vanuit het besef dat de mens voor zijn levensbehoeften afhankelijk is van het natuurlijk leefmilieu.

Genoeg verspild! gebruiken in jouw les?

Helemaal gratis!

Meer methodieken zoals deze

Chocoladeverhalen uit Noord en Zuid

Lager
Lerarenopleiding
Les

In deze les rond fair trade voor de tweede en derde graad zoeken de leerlingen naar het verschil tussen een arbeider in het Noorden en een boer in het Zuiden en onderzoeken ze de omstandigheden waarin beiden werken, wonen en leven.

Mei Plasticvrij - Les 3: Beat the microbead!

Secundair
Lerarenopleiding
Les
Een leven met minder plastic, dat is waar Mei Plasticvrij voor gaat. Dit is de eerste van een reeks van drie lessen waarmee je het thema…

Waardevol Woud

Lager
Lerarenopleiding
Les

Als je in het bos wandelt, zijn er soms regels waaraan je je moet houden, maar waarom is dat? De leerlingen van de tweede en derde graad staan stil bij de waarden die daarachter schuilen. Ze ontdekken dat er elders in de wereld regenwoud wordt gekapt. Ze kijken met een strenge blik naar de feiten en denken na over hoe je waardevol met een woud kan omgaan. Een ideale les voor de Week van het bos!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuw lesmateriaal, vormingen en projecten en laat je inspireren door de verhalen van collega's. 

Inschrijven op de nieuwsbrief